Tüm Branşlarda Hizmetinizde
Şu kullanıcı olarak giriş yapıldı:
filler@godaddy.com
Tüm Branşlarda Hizmetinizde
Şu kullanıcı olarak giriş yapıldı:
filler@godaddy.com
ÇOCUK DİŞ HEKİMLİĞİ (PEDODONTİ) NEDİR ?
Pedodonti 0-12 yaş grubu çocukların ağız ve diş sağlığıyla ilgilenen diş hekimliği dalıdır. Çocukların diş yapısı ve tedavi şekilleri bazı durumlarda yetişkin hastalara göre farklılık göstermektedir bu tedavilerin etkin bir şekilde yapılabilmesi ilerde oluşabilecek bir çok problemi önceden gidermektedir.
ÇOCUK DİŞ HEKİMLİĞİ (PEDODONTİ) NEDEN ÖNEMLİDİR ?
Erişkin yaşlardaki sağlam ve sağlıklı bir ağız ve diş yapısına sahip olmak, küçük yaşlardaki eğitimin yeterli ve doğru verilmesiyle yakından ilişkilidir. Ağız ve diş sağlığı eğitimi ile ilgili alışkanlık kazanılması çok küçük yaşlarda başlar. Bu nedenle bu konudaki eğitimler küçük yaşlardan itibaren verilmelidir. Eğitimin ailede başladığı göz önünde bulundurulduğunda, diş hekimlerinin ailelerle sürekli iletişim halinde olmalarının önemli bir gereklilik olduğu yadsınamaz.
SÜT DİŞLERİNİ NEDEN TEDAVİ EDİYORSUNUZ ZATEN DÜŞÜP YENİSİ GELMEYECEK Mİ ?
Düşünülenin aksine süt dişleri de an az daimi dişler kadar önemlidir. Gelin süt dişlerinin birkaç görevine ve önemine birlikte bakalım
· Yerine gelecek daimi diş için çenede yer hazırlamak
· Daimi dişler sürene kadar çiğneme fonksiyonunu üstlenmek
· Daimi dişler sürene kadar konuşmaya/doğru ses çıkartılmasına yardımcı olur
· Daimi dişler sürene kadar estetiği sağlamak
· Daimi dişler sürene kadar diş çevresi dokuları desteklemek ve uygun gelişimini sağlamak (dudak, yanak, dil vb.)
ÇOCUĞUM DİŞ HEKİMİYLE NE ZAMAN TANIŞMALIDIR ?
Doğumu esnasında herhangi bir anomalisi bulunmayan çocuklar ilk dişlerinin çıkmasıyla beraber diş hekimiyle tanışmalıdır bu sayede hem olası problemler önceden teşhis edilebilmekte hem de aileye gereken oral hijyen eğitimi vakit kaybetmeden verilebilmektedir.
ÇOCUĞUMU DİŞ HEKİMİNE AĞRISI OLUNCA MI GÖTÜRMELİYİM ?
Çocuğunuzun yaşayacağı bir ağrının ve çekeceği sıkıntının sizi üzeceği kadar bizi de üzdüğünü bilmenizi isterim bu yüzden çocuğunuzu yalnızca ağrısı olduğu durumlarda değil düzenli olarak 6 ayda bir diş hekimine götürmelisiniz. Bu sayede hem oluşabilecek problemler önceden tespit edilip giderilebilir hem
de çocuğunuz buranın korkulacak bir ortam olmadığını kolay bir şekilde kavrayabilir.
ÇOCUĞUMUN DİŞ HEKİMİ KORKUSU VAR NE YAPMALIYIM?
Diş hekimi korkusunun en güzel şekilde giderilebileceği yer yine bir diş hekimi koltuğudur. Diş hekimine gelen çocuğunuz korkularının aksine bir oyun ortamı bulacaktır. Dentafobi (diş hekimi korkusu) çeşitli oyunlar ışık ses gibi çeşitli araçları farklı kullanarak yenilebilmektedir. Burada aileye düşen en önemli görev doktorları korkulacak kişiler olarak çocuklarına lanse etmemeleridir (iğne yapar, yaramazlık yaparsan dişini çeker vb.)
KLİNİĞİNİZDE HANGİ TEDAVİLER YAPILMAKTADIR ?
Kliniğimizde çocuk hastalarımıza sedasyon ve genel anestezi gerektiren durumlar dışındaki tüm pedodontik tedaviler uygulanmaktadır (amputasyon, süt dişi kök kanal tedavisi, açık apexli kök kanal tedavisi, yer tutucular, travma tedavisi, sabit/hareketli apareyler, süt dişi dolgusu, flor uygulaması, fissür örtücü vb.)
Kuzey Ege Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği
Kemalpaşa Mah. Ahmet Kocabaş Sokak No 5A, Gömeç/Balıkesir, Türkiye
Telif Hakkı © 2024 Kuzey Ege Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği - Tüm Hakları Saklıdır.
Kuzey Ege Sağlık Hizmetleri San. Tic. Ltd. Şti.
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımızı kabul ettiğinizde, verileriniz tüm diğer kullanıcı verileriyle birlikte derlenir.